• RSS Noticias IU

    • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.
  • RSS Noticias PCE

    • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.
  • Anuncios

Jornades de l’àrea de medi ambient i territori d’EUPV. Font Roja, 17 i 18 d’abril

Dissabte 17 d’abril

10:00 h: Presentació de les Jornades a càrrec de Lluís Torró, diputat autonòmic a les Corts Valencianes i de Francesc Agulló, coordinador de l’àrea de medi ambient i territori d’EUPV.

10:30 h: 1ª Ponència. “Impacte al territori del model d’urbanisme dispers. L’alternativa de la ciutat compacta”, a càrrec de Jordi Tormo, geògraf i màster en desenvolupament local i innovació territorial. Modera Miguel Àngel Pavón, responsable de l’àrea en temes de ordenació del territori.

11:30 h: 2ª Ponència. “La situació dels recursos i ecosistemes hídrics al País Valencià”, a càrrec de Graciela Ferrer, secretària de Xúquer Viu. Modera Antonio Arnau, responsable de l’àrea d’agro-ecologia.

12:30 h: Descans.

12:45 h: 3ª Ponència. “Mobilitat sostenible i infrastructures”, a càrrec de Javier Cobela, enginyer tècnic d’obres públiques i membre de la Plataforma Comarcal per la Mobilitat Sostenible de l’Alacantí (PCM). Modera Bernardo Pérez, responsable de medi ambient i salut laboral de CC OO de les Comarques Centrals.

4ª Ponència. “Energia i canvi climàtic”, modera Miguel Àngel Padilla, responsable de l’àrea d’energia i mobilitat.

Les dos ponències es fan a la mateixa hora en sales diferents. Els assistents poden elegir el tema que més els interesse.

14:00 h: Dinar.

16:00 h: Visita al lloc on es pretén construir un hotel al parc natural de la Font Roja i passejada per l’entorn del paratge.

17:00 h: 5ª Ponència. “La preservació dels recursos naturals. L’hotel a la Font Roja, exemple d’usos privatius d’un parc natural”, a càrrec de Carles Mª Mansanet, portaveu de la plataforma La Font Roja també és nostra, Hotel fora del parc natural. Modera Josep Fuster, coordinador local d’EUPV.

18:00 h: 6ª Ponència. “La gestió dels residus, assignatura pendent de la Generalitat Valenciana”, a càrrec de Pep de la Rubia, responsable de la comissió de consum i residus d’Ecologistes en Acció al País Valencià. Modera Francesc Agulló, coordinador de l’àrea i regidor portaveu d’EUPV a l’Ajuntament d’Alcoi.

19:00 h: Clausura de la jornada per part de José Luis Ordóñez, coordinador d’AFEMA, àrea federal de medi ambient d’Izquierda Unida.

Diumenge 18 d’abril

09:00 h: Excursió reivindicativa a la Valleta d’Agres. Els participants a les jornades de l’àrea de Medi ambient i Territori d’EUPV es sumen a la convocatòria de la plataforma “Salvem la Valleta” i participaran de l’excursió entre Agres i Muro. Es visitarà part del parc natural de Mariola, l’antiga plataforma del tren Alcoi-Jumilla-Yecla, i el paratge natural municipal de Muro, la Font del Baladre.

ASPECTES DIVERSOS DE LES JORNADES

Dinar dissabte: Restaurant de la Font Roja. Menjar casolà i degustació de tapes tradicionals. Preu 22 € + IVA.

Dormir: Dues opcions: Acampada a la Font Roja. La intenció es aprofitar per a reivindicar que l’espai no es perga per a possibles aparcaments de vehicles davant el projecte de l’hotel. Els acampats tenim l’opció, cas de pluja, d’anar a dormir a la sèu del partit al carrer Entença. Cal confirmar nombre de tendes per a calcular l’espai.

L’altra opció és la xarxa de cases de turisme rural de la zona del parc o els hotels de la ciutat.

Sopar: Qüestió a resoldre per cada assistent. Cap la possibilitat de baixar a la ciutat, ja que són els dies previs a la festa gran dels moros i cristians, i totes les nits hi ha filaetes.

És important confirmar assistència a les jornades i confirmar nombre de persones del dinar i nombre de tendes de l’acampada. Contacte Francesc Agulló Telf. 600943177

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: