• RSS Noticias IU

    • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.
  • RSS Noticias PCE

    • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.
  • Anuncios

Sanz (EU): “Font de Mora és ha el Conseller de la incultura i un absolut inquisidor”

La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica en les Corts ha demanat la dimissió del conseller en considerar “gravíssim l’atac que el valencià està patint en els darrers dies per part de la Conselleria, qui hui anuncia en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) altres quatre minoracions més d’ajudes al foment de la nostra llengua. Són ja sis les disminucions de les partides en sols una setmana. L’atac al valencià no té precedents i el PP no està més que aprofitant la crisi per condemnar el valencià, mentre es gasta milionades en publicitat institucional als mitjans per fer-se propaganda de la construcció de centres educatius”.

Després de la minoració de les ajudes a la promoció del valencià destinades a associacions cíviques sense ànim de lucre i a la investigació lingüística de la nostra llengua, ara s’ha aprovat una reducció del 30% de les ajudes econòmiques destinades d’una banda a ajuntaments i mancomunitats i d’altra a empreses, comerços i indústries per a promocionar la llengua. A aquestes quatre minoracions se sumen també altres dos reduccions del 30%: l’ús del valencià en les produccions teatrals i la traducció i edició d’obres en valencià, i del valencià a altres llengües.

Sanz considera que aquestes reduccions “una darrere d’altra, sense explicació, demostren la desídia d’aquest Consell per la nostra llengua, i per extensió, pel valor cultural més important que tenim al País Valencià. És de summa gravetat que açò ocórrega i que Font de Mora continue al front de la Conselleria que està impulsant-ho. És un absolut inquisidor de la nostra llengua i ha demostrat convertir-se en el conseller de la incultura”.

La diputada autonòmica ha anunciat que demanarà explicacions sobre aquesta qüestió en les Corts, així com pel fet que la Generalitat “estiga al mateix temps publicitant de manera propagandística i distorsionadora la construcció de centres educatius. El govern del PP està fent una campanya publicitària faraònica, innecessària als mitjans de comunicació, en paper i a través d’internet, mentre redueix inquisitorialment les ajudes al foment del valencià. Preguntarem quants diners estan costant aquestos anuncis, perquè així podrem saber quantes ajudes es podrien haver concedit al foment del valencià amb el mateix pressupost”.

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: