• RSS Noticias IU

    • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.
  • RSS Noticias PCE

    • Se ha producido un error; es probable que la fuente esté fuera de servicio. Vuelve a intentarlo más tarde.
  • Anuncios

Esquerra Unida acusa PSOE d’aprovar el PGOU de Sant Joan “enganyant a la ciutadania”

La formació d’esquerres ha denunciat les formes amb les què l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Joan ha aprovat en solitari el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) del municipi “sense contestar a les al·legacions presentades per centenars de ciutadans i per la pròpia ciutadania, a més de convocant un plenari a primera hora del matí per evitar-se les protestes”.

El coordinador local d’Esquerra Unida de Sant Joan, César Vilar, ha manifestat que l’aprovació d’aquest PGOU sense prèviament haver contestar les al·legacions de diferents organitzacions polítiques, ecològiques i veïnals, “demostra que la suposada participació ciutadana en l’elaboració del document no és més que una campanya publicitària per a confondre a l’opinió pública. El PSOE mai ha tingut en compte als ciutadans de Sant Joan per executar aquest pla general. Per a EUPV l’opinió dels veïns és vital per analitzar les polítiques urbanístiques a Sant Joan. Lamentablement aquestes són les mateixes que està duent el PP en municipis veïns com El Campello o la pròpia Alacant”, critica.

Vilar ha insistit que Esquerra Unida seguirà denunciant “el caràcter insostenible del nou PGOU. Aquest pla està caracteritzat per la reclassificació massiva del sòl, l’absència de protecció de l’horta de Sant Joan, la falta de previsió en aspectes tan essencials com el creixement urbanístic, la disponibilitat futura d’aigua potable, l’absència de un vertader procés de participació ciutadana i la insostenibilitat econòmica, la qual generarà a les ja de por sí difícils finances locals -a causa de l’augment de despeses pels nous creixements previstos- l’absència de dotació de serveis públics essencials per a la comunitat i el pagament d’una taxa de insostenibilitat de prop de 6 milions d’euros a la què haurà de fer front l’ajuntament”.

El dirigent local d’EUPV ha advertit que aprovar un PGOU “basat en un model urbanístic fracassat i altament nociu per als interessos generals de Sant Joan, suposa una enorme irresponsabilitat i una mancança de seriositat alarmant per part del màxim responsable de l’ajuntament, sobretot després de les innumerables denuncies que ha patit l’urbanisme valencià per part de les institucions comunitàries europees.

Esquerra Unida ha anunciat que continuarà demanant la retirada de l’actual PGOU “i seguirem apostant per un autèntic procés democràtic en la seua elaboració”, ha conclòs Vilar.

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: